12 Cesur Yürek, Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası için Hamburg'a gidiyor

Garanti Bankası’nın ana sponsor olduğu ve geçtiğimiz yıl Avrupa şampiyonu olan Türkiye Erkek Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımız 12 Cesur Yürek, 15 Ağustos’ta 13. Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası’nın gerçekleşeceği Almanya’nın Hamburg şehrine hareket ediyor.

12 Cesur Yürek, Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası için Hamburg'a gidiyor
14 Ağustos 2018 - 12:41

İspanya'da düzenlenen 2017 Avrupa Şampiyonası'nda Büyük Britanya'yı yenerek tarihindeki ilk uluslararası şampiyonluğunu alan 12 Cesur Yürek, turnuvanın favorileri arasında gösteriliyor. Türk milli takımı 16-26 Ağustos tarihleri arasında Hamburg’da gerçekleştirilecek 13. Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası’nda son dünya üçüncüsü olarak mücadele edecek.

Millilerin ilk maçı Brezilya’ya karşı

Erkeklerde dörder takımlı dört grup, kadınlardaysa altışar takımlı iki grup formatıyla başlayacak turnuvada erkeklerde Avustralya, kadınlarda ise Kanada son şampiyon unvanıyla turnuvaya başlayacak. Turnuvada C Grubu’nda mücadele edecek olan milliler ilk maçlarını 17 Ağustos’ta Brezilya’ya karşı oynayacak. Ardından sırasıyla 18 Ağustos’ta Japonya ve 19 Ağustos’ta da İtalya ile karşılaşacak.

#ÇakBiBeşlik ile millilere destek

Garanti Bankası aynı zamanda 17 yıldır Türk Basketboluna verdiği desteği, bu yıl 12 Cesur Yürek için #ÇakBiBeşlik sloganıyla başlattığı reklam kampanyası ile sürdürüyor. 12 Cesur Yürek Hamburg’da Dünya Şampiyonluğu için ter dökerken, Garanti de Türkiye’de milyonları #ÇakBiBeşlik kampanyasıyla milli takıma destek vermeye davet ediyor.

12 Cesur Yürek Grup Maçları:

17 Ağustos 2018 / Türkiye - Brezilya

18 Ağustos 2018 / Türkiye – Japonya

19 Ağustos 2018 / İtalya - Türkiye

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü 24 Nisan..."
“Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü...
Prof. Dr. İlber Ortaylı İZKİTAP Fest'e konuk oldu
Prof. Dr. İlber Ortaylı İZKİTAP Fest'e konuk oldu